Over de campagne

Gezinssport Vlaanderen lanceert een nieuwe beweegcampagne en online beweegplatform voor gezinnen. Dit online platform wil gezinnen ertoe aanzetten om op een gezonde en laagdrempelige manier, individueel of samen, mee(r) te bewegen, niet alleen ten bate van zichzelf, maar ook ten voordele van het goede doel.

Interactief online beweegplatform op maat van gezinnen

Gezinnen die zich registreren op de website kunnen het aantal uren dat men heeft gesport doorgeven via de online tool. Hoe meer uren men sport/beweegt, hoe meer virtuele medailles men kan verzamelen. Bovendien krijgen alle geregistreerde profielen wekelijks inhoudelijke beweegtips met o.a. informatie over gezonde voeding, leeftijdsspecifieke beweegtips, informatie over blessure(preventie),…

Deze tips worden inhoudelijk en visueel uitgewerkt door Bert Ackaert van Evermove, een onafhankelijk expertisecentrum wiens missie het is om mensen van alle leeftijden dagelijks te laten genieten van voldoende lichaamsbeweging, hun favoriete sport te laten beoefenen en zorg te dragen voor lichaam en geest.
Via tekst, presentaties en video's wordt alles op een begrijpbare en 'luchtige' manier voorgesteld.
O.a. triatleet Marc Herremans verleende zijn medewerking aan dit initiatief.

Sportiviteit en solidariteit gaan hand in hand

Met dit online platform willen we jou niet alleen stimuleren om te bewegen ten bate van jezelf, maar ook ten voordele van het goede doel. We streven ernaar om tegen eind 2017 samen 40.000 uren te bewegen tegen armoede.
Gezinnen kunnen deelnemen aan activiteiten van Gezinssport Vlaanderen waar (een deel van) de opbrengsten naar het goede doel gaan of kunnen hun vrienden, familie, collega's,… vragen om hun aantal uren dat ze hebben bewogen, te sponsoren. Sportiviteit en solidariteit gaan in die zin hand in hand. Voor dit seizoen 2016-2017 werd gekozen voor Welzijnsschakels vzw als goede doel. Welzijnsschakels zetten zich in voor mensen en gezinnen die het (financieel) wat moeilijker hebben in onze maatschappij.